5 / 5

Schrijf een review

Blogs - Onderhoudstips

Onmisbare onderhoudstips om jouw bos- tuin- en reinigingsmachine in topvorm te houden

Of je nu een gepassioneerde tuinier bent of simpelweg jouw buitenruimte schoon wilt houden, het regelmatig onderhouden van deze machines is cruciaal voor optimale prestaties. Hier zijn drie onmisbare onderhoudstips specifiek gericht op tuinmachines en hogedrukreinigers.

1. Grondige reiniging voor optimale functionaliteit
Tuinmachines en hogedrukreinigers zijn vaak blootgesteld aan vuil, modder en grasresten tijdens gebruik. Na elke klus is het essentieel om de machine grondig te reinigen. Verwijder vuil en grond van de bladen van grasmaaiers en ander tuingereedschap. Reinig de filters van je hogedrukreiniger om verstoppingen te voorkomen. Een schone machine werkt niet alleen effici├źnter, maar voorkomt ook onnodige slijtage.

2. Smering van vitale onderdelen
Tuinmachines, zoals grasmaaiers en heggenscharen, hebben bewegende onderdelen die regelmatig gesmeerd moeten worden. Controleer de handleiding van jouw specifieke machine om te bepalen welke onderdelen smering nodig hebben en hoe vaak dit moet gebeuren. Gebruik het juiste smeermiddel om wrijving te verminderen en de levensduur van de machine te verlengen. Voor hogedrukreinigers is het belangrijk om regelmatig de pomp te smeren volgens de fabrikant instructies.

3. Bescherming tegen de kou en regen
Tuinmachines en hogedrukreinigers worden vaak buiten opgeslagen, dus bescherming tegen de elementen is van vitaal belang. Investeer in afdekkingen of berg je machines op in een schuur of opslagruimte als ze niet in gebruik zijn. Dit beschermt ze tegen regen, vorst en andere weersinvloeden, waardoor de kans op roestvorming en andere schade wordt geminimaliseerd.

Door deze onderhoudstips regelmatig toe te passen, kun je jouw tuin en parkmachines en hogedrukreiniger in uitstekende conditie houden. Een goed onderhouden machine staat garant voor betrouwbare prestaties wanneer je ze het meest nodig hebt.

JABO tuin en park onderhoudstips machine werkplaats

Onze vestigingen

Barneveld

U kunt bij onze vestiging in Barneveld terecht voor advies, aankoop, reparatie en onderhoud van al uw tuinmachines, bosmachines en reinigingsmachines.

Vragen? Bel ons

JABO winkel Barneveld

Onze merken

Gegarandeerd kwaliteit

Ons aanbod bestaat uit A-merken bos-, tuin- en reinigingsmachines. Zo garanderen wij kwaliteit.

Naast kwalitatief goede machines staat goede service gedreven door gedegen kennis hoog in het vaandel.

Bekijk ook ons online Husqvarna assortiment aan bos- en tuinmachines.

× Hulp nodig?